Thursday, January 20, 2011

benci cikgu?

salam allz.. lamanya meow2 xupdate blog.. habis tunggang-langgang semuanya.. ish2.. ermm.. korang pernah x benci cikgu korang? meow2 nasihatkan jangan lah benci cikgu sendiri. bukan apa, meow2 bercakap dari pengalaman ja ne.. 


sebelum ne meow2 dan member2 pernah xsuka a.k.a takut yang kadang2 membawa kepada perasaan benci kat sorang lecterur ne.. senyum pun sinis.. kami sampai takut tengok dia senyum ntah senyum betul ke x.. tapi meow2 dapat rasa dia juga baik macam insan lain.. cuma dia xtunjukk..we call her Dr. H.. dia garang sangat tau.. terlalu strict.. sampai kami takut.. belajar pun kerana takut ja. ilmu memang payah nak masuk kepala ne.. fuh.. assigment yang dia bagi bulkan alang2. susah entah tahap apa. 5 buah buku belum tentu dapat khatam kan assigment tu. hermm.. tapi meow2 tetap buat kerja2 beliau.. susah memang susah.. time exam tu pula soalan dia memang wat semua orang tercekik dan xtidur malam.. huhu... meow2 n member2 memang da give up dengan paper organic chemistry tu.. tup2 result kuar meow2 terkejut.. xsangka la dapat macam tu.. ingatkan da failed da.. huhu.. Dr.h tu banyak membantu sebenarnya.. semua assigmennt yang dia bagi memang banyak membantu. dia nak kami setaraf dengan student luar. dia xsuka kami datang lambat ke kelas da tu xprepare apa2. siapa lambat dia terus kunci bilik kuliah tu. huhu. macam kejam kan? tapi sekarang meow2 xrasa gitu lagi. bagi meow2 dia banyak menolong meow2. walaupun kami xpernah berbual mesra..hehe.. now, bila ja kelas dia meow2 fokus. bukan kelas dia ja, kelas lain pun sama. meow2 kalau boleh xmaw lagi terikut2 kawan membenci n mengata guru.. dorang insan yang mulia kan? xpatut la buat gitu pada dorang.. nanti kena tulah orang sini bilang.. (^__^)

ada kawan yang terlampau membenci pensyarah tu susah sangat ilmu dia nak masuk. result pun teruk.. dari situ meow2 dapat pengajaran.. meow2 xmaw ulang kesilapan yang sama kalau boleh.. 
kampus ku..

4 comments :

NOOR FATIN said...

betol awk. apa yang dia tegas ke garang ke, kebaikan untuk kita sebenarnya.. :)

IzwanNie said...

bet0l3.. 'jht' cikgu tu b'guna sbenarnya.. dia xkan suka2 nk dera ank murid dia..

Yan said...

takut ilmu tak berkat.. so jgn sekali2 benci cikgu maupun pensyarah.. wlu seteruk manepun dia..

klu sudi vote bby akak yer
http://www.mayaqarmyla.net/2011/01/tak-paksa-tau-kalau-sudi-insyaallah-ada.html

IzwanNie said...

kak yan: bet0l2.. tu la ilmu susa sgt nk mas0k.. apa yg d blajar pn cpt jew lupa.. hermm.. ok kak.. later meow2 visit belog akak erk..